Toolkit logo
NO | EN
Illustrasjonsbilde
Energilader:

Ett minutt

Alle vet at et minutt er 60 sekunder. Men hvor lenge er det egentlig når man ikke kan se på klokken?

Gjennomføring

  • Lederen ber deltakerne reise seg og stå foran stolene sine. Hun gir disse instruksene: Når øvelsen starter, når jeg sier klar ferdig gå! skal alle lukke øynene. Dere skal så telle inni dere helt til de tror det har gått 1 minutt/60 sekunder. Det er ikke lov til å se på klokken eller mobiltelefonene. Når dere tror det har gått ett minutt, skal dere sette dere. Da kan dere åpne øynene. Det er viktig å være stille under øvelsen.
  • Deltakerne pleier å synes at øvelsen er morsom og lure på hvem som vant. Lederen må derfor følge med og legge merke til den som satte seg ned nærmest 1 minutt. Legg også merke til den første og siste. De illustrerer (ofte den store!) forskjellen i forståelsen av et minutt.
  • Når alle har satt seg, forteller kurslederen hvem det var som satte seg ned nærmest 1 minutt, og forskjellen i tid på den første og siste. Til slutt spør hun om hva man kan lære av øvelsen?

Dette tar vi med oss videre:

Selv en så enkel sak som å tenke seg til ett minutt, opplever folk forskjellig. Sånn er det med de fleste ting her i livet. Alle erfarer verden på litt ulike måter. Vi bør derfor ha forståelse og respekt for at andre kan oppfatte saker litt annerledes enn oss selv.NO | EN